Kaartleestrit op 10 november in omgeving Dongen ( Noord Brabant)

Een kennismaking met het rijden van een kaartleesrit op stafkaarten.


We gaan met onze Daf’s  een kaartleesrit rijden op stafkaarten, de snelheid is niet van belang maar wel het accuraat intekenen en het rijden van dejuiste route. Onderweg staan controlebordjes die op een controlekaart moeten worden ingevuld  waarmee we kunnen zien of de juiste route is gereden. Deroute voert voor een belangrijk deel over landelijke wegen en door dorpen rondom Dongen ten noord oosten van Breda .  Deroute  is ongeveer 110 km lang en halverwege ( na circa 2 uur) is een lunchstop gepland.

De deelnemers die nog niet eerder een kaartleesrit hebben gereden, starten in de toerklasse en voor hen zal voorafgaand aan de rit een korte kaartlees- instructie  worden verzorgd door de uitzetter.

Kosten

De kosten bedragen  € 25,=  per deelnemende auto. Deze dient u vooraf per bank aan de Daf Club Nederland te voldoen. Hiervoor krijgt men een routeboek met gekleurde stafkaarten, een prachtige route door de omgeving van Dongen , een lunch en een blijvend aandenken aan de rit. Voor de beste 3 equipes in ieder klasse zijn er bekers voor bestuurder en navigator te verdienen.

Deelnemen ?

Inschrijven kan door een mail te sturen naar techniek@dafclub.nl onder vermelding van namen van de bestuurder en navigator, lidmaatschapsnummer, auto waarmee zal worden deelgenomen en de gewenste klasse ( toer of sport). Men ontvangt dan per ommegaande een bevestiging en gegevens hoe het inschrijfgeld kan worden overgemaakt.

In verband met het aanmaken van het juiste aantal routeboeken is vooraf inschrijven noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 1 november 2019.

Janhein de Rooij

250ste verjaardag van de auto op 5 oktober a.s.

De DAF Club Nederland viert dit feest graag mee; en hoe! Met 17 verschillende types Daf’s en Volvo’s met variomatic en hun mooie stand, wordt een flink deel van het paviljoen bezet. Alle auto’s zijn heel bijzonder (enkele zelfs zeldzaam) en het bekijken meer dan waard. Deze bezetting is mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers uit onze vrijwilligersgroep.Zie de activiteitenkalender voor nadere bijzonderheden.

Introductie van de Daf 44 op de radio!

Zondag 15 september a.s.tussen 17.00 en 17.30 uur. Op Radio 5 (Theater van het Sentiment) blikt Bart van Leeuwen met Leen Muyen terug op de introductie van de Daf 44.

Daf in Heineken commercial

Daf op.......? Kijk op 9 september naar de première van deze Heineken commercial (in de pauze van de voetbalwedstrijd Estland- Nederland)!Heineken krat

Update vrijwilligersbestand

De stand op 21 augustus: ook een 750 kunnen toevoegen aan de PR vrijwilligersgroep!

 De stand op 14 augustus: alleen nog op zoek naar een 750!!

Het aantal aanmeldingen op onze oproep hieronder is zo positief - waarvoor bijzonder veel dank- dat we nu al kunnen aangeven welke auto’s we in het vrijwilligersbestand nog missen:
2 x 750, 2 x Daffodil, type 1, 1 x 32, 1 x 44, 1 x 46, 2 x Kalmar, 2 x Pony, 1 x 66 YA en 1 x V 340.
Dus ben je eigenaar van zo’n auto: geef je – met vermelding van woonplaats en telefoonnummer - alsnog op via pr@dafclub.nl. En je weet het: als we je in de toekomst gaan bellen, kan je altijd nog nee zeggen!

Ook zo trots op en blij met je Daf? Wil je anderen mee laten genieten? Lees dan door!

De PR cie. krijgt steeds meer vragen om Daf’s (en Volvo’s met een variomatic) te laten zien. Dit varieert van commercials, filmopnames en bloemencorso’s tot meerdaagse evenementen die in het teken staan van auto’s. We zeggen niet op alle vragen ja: er moeten voldoende mensen bereikt worden en er moet de een of andere link met Daf zijn (te leggen). Ondanks die drempels neemt de gevraagde inzet toe. En begint de eigen capaciteit van de PR cie. onder druk te staan. Dus heb je 2 x ja gezegd op de vragen hierboven: geef je dan op om in beginsel met jouw auto beschikbaar te zijn als er weer een vraag komt. Stuur een mailtje naar: pr@dafclub.nl en vermeld jouw telefoonnummer, woonplaats en het type en kleur auto; een foto van jouw auto bijsluiten zou helemaal mooi zijn*. Je mag altijd nog nee tegen ons zeggen als het je die dag niet uit komt. Laat ons en D.C.N. niet in de steek, wees trots op wat je hebt en laat anderen daar ook van genieten!

Mocht je eerst nog vragen hebben: pr@dafclub.nl of 0657349231.

*We bewaren en gebruiken jouw gegevens alleen voor dit doel en nemen altijd eerst contact met jou op voordat we jouw gegevens aan een aanvrager doorgeven.

De PR cie.

Filmpje van het DAF defilé in America-Griendtsveen 30 juni 2019

Filmpje van het DAF defilé in America-Griendtsveen 30 juni 2019 is nu beschikbaar op YouTube

 

Ouw Getogmarkt Riethoven

Op zondag 4 augustus a.s. is er weer de Ouw Getog markt in Riethoven. Ook dit jaar is de Daf Club Nederland weer aanwezig met een mooie stand en diverse Daf’s. Hij organiseert daarnaast samen met de Simca club onder meer een toertocht. Deelname aan de toertocht is gratis; entreekaarten voor de markt zijn € 2, - p.p..

Voor nadere informatie, inschrijven voor de toertocht of het reserveren van een parkeerplek: Harrie Sengers; telefoon: 06 23400131 of pr@dafclub.nl.