Komende Variomatics

Geen evenementen en bijna geen clubactiviteiten! Nog meer dan anders heeft de redactie van de Variomatic daarom jullie verhalen en foto’s nodig.

Dus stuur van jouw Daf of Volvo een foto met een korte beschrijving van een leuke gebeurtenis of van de extra aandacht die hij in deze bijzondere tijd krijgt naar redactie@dafclub.nl. Doe het! En graag vóór 25 mei a.s..

Bedankt namens de redactiecommissie en alle andere clubleden.

Herstart open magazijndagen vanaf zaterdag 2 mei

Het onderdelenmagazijn is de volgende zaterdagen weer open van 10.00 tot 15.00 uur: zaterdag 2 mei, zaterdag 16 mei, zaterdag 30 mei, zaterdag 6 juni, zaterdag 20 juni, zaterdag 4 juli en zaterdag 18 juli. Je bent welkom op de Spaarpot 26 te Geldrop. De verkoopruimte is aangepast i.v.m. de coronacrisis (met o.a. plexiglas schotten, een extra pinapparaat en ontsmettingsmiddelen). We ontvangen maximaal 2 klanten in de verkoopruimte en er is een tweede wachtruimte ingericht, ook aangepast aan de “1,5 meter-situatie”.   
 
Je kunt uiteraard ook onderdelen blijven bestellen via de webshop (www.dcnwebshop.nl) of door je wensen te mailen naar magazijn@dafclub.nl en deze laten opsturen. Dat is wel zo makkelijk.
 
Met vriendelijke groet
Het magazijnteam

Rondje Strijbeek 2020, huiskamer (oefen) kaartleesrit

Omdat we voorlopig nog geen buitenactiviteiten kunnen organiseren hierbij een kaartlees puzzeltje voor de liefhebbers. Een goede oefening voor het echte werk zodra het weer mag.

Je kunt heel makkelijk en gratis en voor niks deelnemen als je lid bent van de Daf Club Nederland.

Ga naar de website van DCN en log in met je lidmaatschapsnummer, daarna kun je bij de rubriek “Rally- en rittensport” de wedstrijdkaart, het reglement en de kaartlegenda downloaden.

Je kunt de kaart het makkelijkst printen zodat je “ op papier “ kunt werken.

Als je het reglement hebt gelezen kun je beginnen met het intekenen van de route, van start naar pijl 1 t/m punt/pijl 19 en vervolgens naar de finish.

Noteer de letters ( alleen die rechts van de weg staan ! ) die je bent tegengekomen langs de route die je hebt ingetekend in de vakjes onderaan het kaartfragment ( niet alle vakjes hoeven vol !) .

Vul je naam, lidmaatschapsnummer en e mail adres in en maak een foto van je oplossing en stuur die naar techniek@dafclub.nl

Je kunt ook de oplossing en je gegevens in een mail sturen als je geen foto kunt/wilt maken.

Tot eind april 2020 kun je inzenden. Daarna komt de uitslag en de uitleg op de website te staan.

Heel veel plezier !

Janhein de Rooij

Coronavirus berichtgeving #2

 

Bijgevoegd een videoboodschap van onze voorzitter met een korte mededeling omtrent de gevolgen van het coronavirus voor DAF Club Nederland.

Verdere berichtgeving volgt in de Variomatic.

https://youtu.be/72Fv4ljKAuI

 

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

 

 

 

 

Vakantieplannen 2020: datum intensieve weekcursus autosleutelen bekend

De datum van de intensieve autosleutelcursus is bekend: 1-7 augustus 2020. De cursus wordt georganiseerd door www.autosleutelcursus.nl en is bedoeld voor beginners én gevorderden, mannen en vrouwen, jong en oud. Je sleutelt aan je eigen auto. Niet alleen beginners, ook mensen met ruime ervaring komen in deze cursus aan hun trekken. Theorie, autotechniek en praktijk wisselen elkaar af, waarbij de nadruk ligt op zelf sleutelen. Een cursus waar je gegarandeerd vieze vingers haalt... Sleutelen in kleine groepen onder leiding van docenten met ruime ervaring in auto- en motortechniek. 

De cursus wordt gehouden van 1-7 augustus 2020. De cursuslocatie is d'n Twist in Overloon. Een 7-daagse cursus met verblijf op basis van volpension. De prijs is afhankelijk van het type verblijf dat je kiest: 1- of 2-persoonskamers of met eigen kampeermiddel. Studenten en partners met één auto krijgen 20% korting.

Inschrijven doe je rechtstreeks bij de externe organisatie autosleutelcursus.nl. Dat betekent dat haar (annulerings)voorwaarden gelden en dat het cursusgeld ook aan deze organisatie moet worden voldaan.

Inschrijven kan via http://www.autosleutelcursus.nl/cms/pages/inschrijfformulier.html Kies voor de cursus oldtimers (A20Z01) en geef aan dat je bij cursus terecht gekomen bent op andere wijze nl. via Daf Club Nederland. Bij voldoende inschrijvingen is de cursus exclusief voor DCN-leden. In overige gevallen behoudt de organisatie zich het recht voor om ook andere oldtimerliefhebbers toe te laten. In alle gevallen zullen wij als club onze cursisten met raad en daad steunen door o.a. dagelijkse onderdelenvoorziening en extra aandacht voor de werking van de variomatic.

 

Andere tijden over het Pientere Pookje

Op woensdag 13 november om 21.15 uur op NPO 2 is een uitzending te zien van het programma Andere Tijden, dat geheel is gewijd aan de Daf. Met name de inspanningen om via rally's, zoals die van Londen naar Sydney, het imago van de Daf destijds om te buigen, komen aan bod. Het kijken meer dan waard!

Daf in Heineken commercial

Daf op.......? Kijk op 9 september naar de première van deze Heineken commercial (in de pauze van de voetbalwedstrijd Estland- Nederland)!Heineken krat

Ook zo trots op en blij met je Daf? Wil je anderen mee laten genieten? Lees dan door!

De PR cie. krijgt steeds meer vragen om Daf’s (en Volvo’s met een variomatic) te laten zien. Dit varieert van commercials, filmopnames en bloemencorso’s tot meerdaagse evenementen die in het teken staan van auto’s. We zeggen niet op alle vragen ja: er moeten voldoende mensen bereikt worden en er moet de een of andere link met Daf zijn (te leggen). Ondanks die drempels neemt de gevraagde inzet toe. En begint de eigen capaciteit van de PR cie. onder druk te staan. Dus heb je 2 x ja gezegd op de vragen hierboven: geef je dan op om in beginsel met jouw auto beschikbaar te zijn als er weer een vraag komt. Stuur een mailtje naar: pr@dafclub.nl en vermeld jouw telefoonnummer, woonplaats en het type en kleur auto; een foto van jouw auto bijsluiten zou helemaal mooi zijn*. Je mag altijd nog nee tegen ons zeggen als het je die dag niet uit komt. Laat ons en D.C.N. niet in de steek, wees trots op wat je hebt en laat anderen daar ook van genieten!

Mocht je eerst nog vragen hebben: pr@dafclub.nl of 0657349231.

*We bewaren en gebruiken jouw gegevens alleen voor dit doel en nemen altijd eerst contact met jou op voordat we jouw gegevens aan een aanvrager doorgeven.

De PR cie.