Kaartleesrit in omgeving Dongen Noord Brabant

Rondje Dongen – Zondag 10 november 2019

Een kennismaking met het rijden van een kaartleesrit op stafkaarten.


We gaan met onze Daf’s  een kaartleesrit rijden op stafkaarten, de snelheid is niet van belang maar wel het accuraat intekenen en het rijden van dejuiste route. Onderweg staan controlebordjes die op een controlekaart moeten worden ingevuld  waarmee we kunnen zien of de juiste route is gereden. Deroute voert voor een belangrijk deel over landelijke wegen en door dorpen rondom Dongen ten noord oosten van Breda  en derhalve zal degemiddelde snelheid niet hoog liggen. Deroute  is ongeveer 110 km lang en halverwege ( na circa 2 uur) is een lunchstop gepland.

De deelnemers die nog niet eerder een kaartleesrit hebben gereden, starten in de toerklasse en voor hen zal voorafgaand aan de rit een korte kaartlees- instructie  worden verzorgd door de uitzetter.

De sportklasse  is voor deelnemers die al (enige) ervaring hebben in het rijden van kaartleesritten.  Ook voor deze klasse wordt niet met een tijdschema gereden maar de uitzetter heeft een aantal leuke weggetjes weten te vinden en een aantal listige kaartlees-geintjes. Dus zeker de moeite waard om naar Dongen te komen !

Dagplanning:

Van 10.00 tot uiterlijk 10.30 uur ontvangst bij destartlocatie en inschrijfformaliteiten.
10.30 uur kaartlees-instructie voordeelnemers toerklasse.

11.00 uur start 1edeelnemer voor traject 1.

13.00 uur een lunchstop van 60 minuten

14.00 uur start 1edeelnemer voor traject 2.

16.00 uur finish Om circa 17.00 uur prijsuitreiking en afsluiting.

Start en Finish locatie:

 

Eet Café ‘t Karrewiel

Vaartweg 112

5106 NE Dongen

Kosten

De kosten bedragen  € 25,=  per deelnemende auto. Deze dient u vooraf per bank aan de Daf Club Nederland te voldoen. Hiervoor krijgt men een routeboek met gekleurde stafkaarten, een prachtige route door de omgeving van Dongen , een lunch en een blijvend aandenken aan de rit. Voor de beste 3 equipes in ieder klasse zijn er bekers voor bestuurder en navigator te verdienen.

Deelnemen ?

Inschrijven kan door een mail te sturen naar techniek@dafclub.nl onder vermelding van namen van de bestuurder en navigator, lidmaatschapsnummer, auto waarmee zal worden deelgenomen en de gewenste klasse ( toer of sport). Men ontvangst dan per ommegaande een bevestiging en gegevens hoe het inschrijfgeld kan worden overgemaakt.

In verband met het aanmaken van het juiste aantal routeboeken is vooraf inschrijven noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 1 november 2019.Janhein de Rooij

Details

Startdatum 10-11-2019 0:00
Einddatum 10-11-2019 0:00
Sluitingsdatum 01-11-2019
Prijs per persoon €25,00