Cursus Variomatic in Apeldoorn

Cursussen
Onmisbare stukjes gereedschap voor elke DAF rijder: de cursussen van DAF Club Nederland. Diverse keren per jaar organiseert de Technische Commissie cursussen over diverse onderwerpen om u het leven als DAF rijder makkelijker te maken. Niet alleen geven onze cursussen een goed inzicht in de techniek van een DAF/Volvo, ze geven u vaak ook nog net dat laatste duwtje in de rug om zelf aan uw auto te gaan sleutelen wanneer u daar eerst wat angstig voor was. De techniek van een DAF/Volvo is betrekkelijk eenvoudig, maar kan toch nog lastig zijn wanneer u wat minder ervaren bent in autotechniek. Onze cursussen spelen daar handig op in en zijn daarom ook makkelijk van opzet. Bovendien bestaan ze uit een theorie- en een praktijkdeel zodat u altijd in de gelegenheid bent zelf te oefenen met hetgene u in de theorie geleerd hebt.

Momenteel bieden wij de volgende cursussen aan:

  • Startcursus--> speciaal voor de beginnende DAF/Volvo rijder om u letterlijk en figuurlijk op weg te helpen in uw auto. De opzet is zeer eenvoudig maar enorm praktisch en daarom is de startcursus een ideale basis om vanuit verder te gaan.
  • Cursus motor afstellen--> alle belangrijke facetten van het afstellen van de motor komen in deze cursus aan bod. Denk hierbij aan ontsteking, carburateur en kleppen. Met veel achtergrondinformatie over deze zaken ideaal om de motor van uw DAF/Volvo te leren kennen.
  • Cursus Variomatic--> uiteraard mag een cursus over deze wonderbaarlijke transmissie niet in ons aanbod ontbreken. De cursus Variomatic leert u hoe de Variomatic precies werkt, hoe u deze onderhoudt en ook hoe u kleine storingen of mankementen kunt verhelpen. Een must!
  • Cursus remmen--> wat zou een auto zijn zonder remmen? De remsystemen van een DAF blinken niet bepaald uit in enorme remkracht. Daarom is het des te belangrijker ze goed te onderhouden en te zorgen dat de remmen prima functioneren. Deze cursus gaat in op werking en onderhoud van het remsysteem.
  • Cursus plaatwerken--> helaas hebben ook DAF's last van het roestduiveltje. Deze cursus leert u op een gemoedelijke en gemakkelijke manier de ins en outs van het plaatwerken, van lassen tot plamuren/strakmaken en spuiten aan toe.

In de nabije toekomst zal de website steeds verder uitgebreid gaan worden met onder andere alle technische gegevens van alle typen DAF's en Volvo's 66/340. Ook de artikelen die de technische commissie in het clubblad Variomatic publiceert komen in de toekomst op de website te staan. Komt u dus regelmatig eens terug op deze website en houdt vooral onze agenda in de gaten. We weten zeker dat er ook voor u leerzame en leuke activiteiten bij zitten!  

Aanmelden kan bij de Technische Commissie

Details

Startdatum 11-11-2017 0:00
Einddatum 11-11-2017 0:00
Prijs per persoon Gratis