Kampeerevenement

De inschrijving voor het kampeerweekend is gesloten.

Is 3x scheepsrecht? De laatste twee edities van het kampeerweekend waren zonovergoten, en laten we eerlijk zijn, een derde keer met dergelijk weer zou zeker geen straf zijn. ‘Fingers crossed’. Ook dit jaar heeft het ons weer even gekost een camping te vinden. Kamperen is sinds een aantal jaren weer erg populair in Nederland, uiteraard goed nieuws voor de campings, maar minder voor ons, want hiervoor wordt het moeilijker om een camping te vinden met voldoende plaats. Dit is vooral merkbaar in de wat populairdere, toeristische gebieden van ons land. Hoe je een plan soms bij moet stellen bleek dit jaar wel weer. We hadden onze pijlen gericht op een wat centraler, meer richting het westen gelegen camping, maar uiteindelijk zijn we beland in een van het meest oostelijke gelegen plekken van ons land, dicht bij de grens met onze oosterburen.

Het is een stadscamping geworden, gelegen op een prachtige plek aan de rand van Enschede!

De camping:

De camping ligt midden in de Twentse natuur en op steenworp afstand van de binnenstad van Enschede. Kamperen in Enschede combineert natuur en cultuur. De camping ligt aan de rand van één van de groenste steden van Nederland. Het is een plek waar rust en activiteiten elkaar op een goede manier afwisselen. In no time wandel of fiets je door de bossen en geniet je van alles wat de natuur te bieden heeft.

Op de camping is voor ons een groot veld gereserveerd. Er zijn o.a. een zwembad en een visvijver aanwezig en ook de horeca is vertegenwoordigd met o.a. een bar, restaurant, snackbar en een kleine supermarkt.

Programma

Kamperen van woensdag/donderdag tot zondag. Wilt u eerder komen of langer blijven? Dat kan. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Wij zullen u informeren over de extra kosten hiervoor.

Woensdag 09 of donderdag 10 mei  

Aankomst op de camping!

Op donderdag zullen de inschrijving en de welkomstborrel plaatsvinden.

Vrijdag 11 mei  

Toertocht! Bij de inschrijving op donderdag heeft u reeds de toertocht gekregen. U kunt vertrekken wanneer u wilt. Vertrek echter niet te laat want u staat een prachtige tocht te wachten door het mooie Twente en omstreken. Maak er een mooie dag van en neem de gelegenheid te baat met regelmaat te stoppen om rond te kijken. In de avond wordt er voor de diehards een nachtrit georganiseerd.

Zaterdag 12 mei

De dag kunt u indelen naar eigen inzicht. Bij de receptie van de camping is legio informatie te verkrijgen. Tevens zullen wij u voorzien van een tips en trips flyer over de omgeving.

Om 18.00 uur verwachten wij u terug op de camping voor een gezellige maaltijd, met aansluitend een gezellige avond. In de informatie die u voorafgaand aan het weekend ontvangt zullen wij meer informatie geven over de invulling van deze avond.  

Zondag 13 mei

Time flies, zeker als het gezellig is en op zondag zit het er weer op. Helaas tijd om op te breken en richting huis te gaan.

Kosten en betaling

De kosten voor dit spektakel bedragen € 70,= euro per volwassene en € 17,50 per kind van 4 t/m 12 jaar. Voor kinderen van 0 t/m 3 jaar is deelname gratis.

Wat krijgt u allemaal voor dit bedrag:

-          Drie/vier overnachtingen op de camping, incl. stroom.

-          Een welkomstborrel met hapjes

-          Een maaltijd en een gezellige zaterdagavond!

-          Voor iedereen die het tarief van 70 euro betaald een plastic tas met een T-shirt erin.

-          Eén rallybordje per equipe

-          Een mooie toertocht en nachtrit

-          En …. veel gezelligheid.

Wilt u een extra T-shirt, dan kunt u dit voor het bedrag van € 10,= per T-shirt bestellen.

Een extra rallybordje kunt u bestellen voor € 5,= per bordje.

Honden worden toegestaan op de camping en hier worden geen extra kosten voor berekend.

Voor diegene die niet blijven kamperen, maar wel mee willen doen aan alle activiteiten bedraagt het inschrijfgeld: € 35,= per persoon (ook hiervoor geldt 1 T-shirt per volwassene) en € 10,= per persoon van 4-12 jaar.

Wilt u meedoen aan alleen de toertocht, dat kan. Stuur dan een mailtje naar evenementen@dafclub.nl. Deelname aan alleen de toertocht is uiteraard gratis. Wij verzoeken u dan wel om u tussen 09.30-10.00 uur te melden voor inschrijving.

Huuraccomodatie

De camping heeft huuraccommodaties, echter wel in beperkte vorm.Heeft u hier interesse in, dan kunt u hiervoor zelf contact met de camping opnemen. Reserveren en betalen van huuraccommodatie dient u dus zelf te regelen. Meldt u bij aanmelding wel dat u deelneemt aan het kampeerweekend van DCN. Daarnaast moet u zich uiteraard nog wel bij ons inschrijven voor het kampeerweekend, want wij hebben verder geen bemoeienis met de huuraccommodaties en krijgen hier dus geen bericht over. Wilt u meer informatie stuur dan een mailtje naar evenementen@dafclub.nl.

 

Betaling

Wij willen u verzoeken de kosten voor het kampeerweekend vooraf te voldoen (u krijgt hier geen brief over). Dit heeft te maken met het feit dat alle activiteiten al in het vooruit betaald zijn en de organisatie niet met een grote cashflow op de camping wil zitten. U kunt deze kosten, uiterlijk 30 april 2018, overmaken op rekeningnr. IBAN: NL89INGB0005549049 t.n.v. Daf Club Nederland, o.v.v. kampeerweekend en uw lidmaatschapsnummer.

Voor onze buitenlandse deelnemers: IBAN: NL89INGB0005549049 - BIC: INGBNL2A

Vergeet niet uw lidmaatschapsnr. bij de betaling te vermelden!. Hiermee bespaart u onze penningmeester een boel werk. Eenmaal ingeschreven en betaald is uw inschrijving definitief. Restitutie wordt niet verleend en zal alleen plaatsvinden in geval van overmacht, waarbij het bestuur van DCN bepaald.

Een uitgebreide routebeschrijving en verdere relevante informatie krijgt u toegezonden na de sluiting van de inschrijfdatum. 

Inschrijving

De inschrijving voor het kampeerweekend is gesloten. 

Meer informatie?

Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Alice van Iersel: telefoonnummer zie colofon Variomatic, of via de mail: evenementen@dafclub.nl.

Wij hopen u in grote getale te mogen ontvangen!

 

Startdatum 10-05-2018 0:00
Einddatum 13-05-2018 0:00
Prijs per persoon €70,00

Toertochten, nachtrit, barbecue, kamperen. Kortom, het lijkt wel een kampeerweekend, alleen dan een mini-versie! We hebben een heuse motorcamping bereid gevonden de ban voor auto’s (in dit geval onze Variomatisch aangedreven voertuigen) een paar dagen op te heffen.

Er zijn nog wel wat restricties. Voor niet-variomatisch aangedreven auto’s is en blijft de camping verboden terrein!

Kleine caravans (die door een Daf getrokken kunnen worden) en kleine kampeerbusjes zijn toegestaan. Grote campers kunnen in principe niet terecht op de camping. Er is (buiten het campingterrein) een kleine plek waar deze eventueel kunnen staan, maar dit zal dan eerst in overleg met de eigenaar moeten (graag van te voren bij mij aanmelden) en kan nu nog niet gegarandeerd worden.

De camping heeft ook een paar huur-pipowagens (2 en 4-persoons) en een aantal voormalige paardenstallen die voorzien zijn van stapelbedden die te huur zijn. Er zijn 3 stallen met 6 bedden, 1 met vier bedden en 1 stal met 2 bedden. Ook heeft de camping een hele gezellige bar met diverse zitjes om gezellig met elkaar te vertoeven in de avond.

Op zaterdag en zondag worden er toertochten georganiseerd die u zullen brengen naar een aantal prachtige plekken in Drenthe en Groningen.

Indien mogelijk (en bij voldoende belangstelling) organiseren we ook een nachtrit.

Speciaal voor DCN wordt de vestingstad Boertange (normaliter autovrij) voor ons geopend en mogen we met onze Dafjes door het stadje rijden en parkeren waarbij er ook nog een mogelijkheid is tot rondkijken in dit pittoreske stadje met zijn interessante geschiedenis. En let wel! Dit gebeurt niet vaak en is dus redelijk uniek te noemen!

Bij voldoende belangstelling (van te voren opgeven) organiseren we op zaterdagavond een BBQ.

De kosten voor het kamperen bedragen:

- € 15,- p.p.p.n., incl. ontbijt (door de camping verzorgt).

Huurmogelijkheden, voor alle huurmogelijkheden geldt, zelf slaapzak + kussen meebrengen:

- Stapelbed in een van de voormalige paardenstallen € 15,= p.p.p.n., incl. ontbijt

- 2-persoons Pipowagen € 50,= per nacht

- 4-persoons Pipowagen € 80,= per nacht

Kosten BBQ (alleen op voorinschrijving) bedragen € 18,50 p.p. De BBQ wordt verzorgt door de camping.

Inschrijving:

Lijkt het u leuk deel te nemen, meldt u dan aan via de bon achterin de Variomatic van april 20218 of via de website.

U kunt zich inschrijven tot 1 juni. De kosten voor het kamperen dient u op de camping te voldoen.

Wilt u gebruik maken van een huuraccommodatie, wacht dan niet te lang met inschrijven. Er zijn een paar accommodaties beschikbaar en ook hier geldt, vol is vol, wie het eerst komt….

Mocht u niet willen kamperen, maar wel willen deelnemen aan een of beiden toertochten, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Wilt u nog meer informatie, stuur dan een mailtje naar evenementen@dafclub.nl

Klik hier voor het inschrijfformulier

Startdatum 16-06-2018 0:00
Einddatum 17-06-2018 0:00

Kampeerweek in de Cotswolds Engeland

1 tot 8 september 2018

Veel leden van DCN hebben prettige herinneringen aan de vorige kampeerweken in Engeland en soms bereikt ons nog wel eens de vraag; zit er nog kans in dat we nog een keer die kant uit gaan?

En toen kwam er een aanbod van een in Engeland wonend DCN-lid: Tom Mogyorossi, die niet zo heel ver van zijn huis een camping wist in de buurt van Winchecomb gelegen in het prachtige Cotswoldsgebied. Of we het leuk zouden vinden als hij daar eens langs zou gaan……

Dit heeft dus geresulteerd in de organisatie van een kampeerweek in Engeland.

Waar gaan we kamperen?
Camping:

Er is een leuke gezellige camping voor ons gereserveerd. Afhankelijk van het aantal deelnemers hebben we of het hele terrein voor onszelf of staan er nog andere kampeerders.De camping is gelegen op een fruit farm vlakbij het dorp Winchecomb.

Voorzieningen camping:

-          Er zijn 12 caravan/camperplaatsen (verhard) met stroomvoorziening.

-          Er is een apart veld voor tenten/klapkarren. Hier is een beperkte stroomvoorziening aanwezig. Hou er dus rekening mee dat je op het veld geen koelkast etc. kunt gebruiken. Wellicht kunnen we een voorziening maken die gezamenlijk gebruikt kan worden voor het opladen van telefoons etc.

-          Huurtenten. De camping heeft een aantal 3 en 5-persoonstenten te huur. Bij de 5-persoonstenten is ook een houtkachel voor gebruik aanwezig.

-          Er is een wc/douchefaciliteit

-          Chemisch toilet

-          Afwasmogelijkheid

-          Farmshop

-          Restaurant en tearoom

-          In de tearoom wordt dagelijks ontbijt en lunch geserveerd. Er kan ook gedineerd worden, maar daarvoor moet een dag tevoren gereserveerd worden.

-          Op de camping zijn kampvuurtjes toegestaan en daarvoor zijn speciale vuurkorven te gebruiken.

-          Er wordt alcohol verkocht (geen sterke drank).

-          De camping heeft een visvijver die gebruikt mag worden (geen verhuur van hengels, die moet je zelf meenemen).

Verdere voorzieningen:

-          In Toddington (± 3,2 km vanaf de camping) is een Spar en een pub die goede maaltijden serveert.

-          In Winchcombe (ook ± 3,2 km vanaf de camping) zijn diverse winkels en restaurants te vinden.

 

Niet kamperen:

Mocht u wel aan de week willen deelnemen, maar wilt u liever niet kamperen, dan zijn er diverse bed and breakfast en hotels in de buurt. Meer informatie hierover kunt u vinden op het internet: o.a. bij: www.bedandbreakfast-directory.co.uk, www.booking.com etc.

Programma:

We zullen een paar activiteiten organiseren deze week. Maar zoals u van ons gewend bent: het is en blijft een vakantieweek. Niets moet, of u meedoet beslist u zelf.

Aan sommige activiteiten kunnen kosten verbonden zijn, wij zullen u hier dan vooraf van op de hoogte stellen en vragen of u wilt meedoen.

Waar denken we aan:

-          Een welkomstborrel! Uiteraard slaan we die niet over en wellicht dit jaar extra sfeervol bij het kampvuur!

-          Een toertocht door het prachtige Cotswoldsgebied (vele wegen daar zijn toertochtwaardig).

-          Gezellig met elkaar eten. De camping biedt mogelijkheden voor organisatie van een BBQ en op bepaalde tijden kunnen we - in geval van slecht weer – in overleg gebruik maken van de tearoom.

-          Een gezamenlijke wandeltocht met uiteraard (mits we er een passeren) een pitstop bij de Pub!

-          Onze organisator ter plekke is bezig met het regelen van een bezoekje aan de stoomtrein en het station. Dit kan helaas wel alleen met kleine groepen, maar dit wordt dan uitgesmeerd over de hele dag.

-          Bij voldoende belangstelling willen we kijken of er een bezoek gebracht kan worden aan de Morgan factory. De kosten voor de rondleiding bedragen £23 p.p. Omdat hiervoor (op tijd) geboekt moet worden, kan deelname alleen op voorinschrijving.

 Kosten:

De kosten voor kamperen bedragen:

£20 per nacht voor een verharde caravan/camperplaats (incl. luifel), op basis van 2 personen, incl. stroom

£16 p.n. voor een tentplaats op basis van 2 personen (1 persoon £8 p.n.)
£4.00 p.n. voor stroom

Huurtenten:

£60 p.n. voor een 5-persoonstent
£40 p.n. voor een 3-persoonstent

Op het moment van schrijven stond de koers van 1 pond op € 1,13.

De kosten voor het kamperen zullen zeer waarschijnlijk vooraf overgemaakt moeten worden aan de camping. Na inschrijving volgt hier meer informatie over.

Deelnamekosten DCN:

€ 35,= 2-persoonsequipe

€ 25,= 1-persoonsequipe

Inschrijving:

Lands wijs lands eer, in Engeland worden de zaken weer heel anders geregeld dan bijv. in Frankrijk of Duitsland. Het reserveren van de camping gaat dit jaar niet zoals u dat bij ons gewend bent.

In principe wil de camping dat iedereen zich apart inschrijft via het internet. We hebben in overleg met de camping kunnen regelen dat wij de inschrijving in 1x keer kunnen verzorgen. Echter, u zult wel de kosten voor het kamperen vooraf aan de camping moeten voldoen. We zijn nog even aan het kijken hoe we dit zo goed en makkelijk mogelijk kunnen regelen. Na inschrijving ontvangt u daar dan meer informatie over.

Er zijn diverse manieren om in Engeland te komen. Dit moet u zelf regelen. U kunt met de ferry reizen vanuit o.a. Hoek van Holland naar Harwich, maar ook vanaf Calais/Duinkerken naar Dover. Ook kunt u middels de Eurotunnel richting Engeland reizen.

Nuttige websites hierbij kunnen zijn: www.overtocht.nl, www.stenaline.nl, , www.eurotunnel.com, www.seafrance.com.

De kampeerweek is overigens prima te combineren met een vakantie in Engeland, Schotland of Wales. Zelfs Ierland is een optie, u hoeft er maar één extra ferry voor te nemen. Winchcombe is een prima uitvalbasis om naar andere regio´s in Groot-Brittannië te reizen.

Inschrijving

Voor meer informatie over deze reis kunt u contact opnemen met Alice van Iersel, tel.nr.: zie colofon Variomatic of middels e-mail: evenementen@dafclub.nl.

Wilt u deelnemen, dan kunt u zich schriftelijk aanmelden middels de bon achter in de Variomatic van april 2018 of via de website.
De inschrijving sluit op 1 juli 2018.

Klik hier voor het inschrijfformulier

Startdatum 01-09-2018 0:00
Einddatum 08-09-2018 0:00

3x is scheepsrecht, maar een 4de keer zou geen straf zijn. De laatste drie edities van het kampeerweekend waren zonovergoten, en laten we eerlijk zijn, een vierde keer zien we wel zeker te zitten ‘Fingers crossed’. Hadden we de zaakjes met de camping net op orde, lezen we in de krant dat de wolf definitief intrek heeft genomen op de Veluwe. Laten wij nou net die richting uit gaan dit jaar!

De camping

De camping ligt in een prachtige bosrijke omgeving. Het aangrenzende Zwolse bos, de natuur- en heidegebieden 'de Renderklippen' en 'de Dellen' en de Veluwe zijn dé grote trekpleisters. Op de camping zijn voor ons een aantal plekken gereserveerd. Helaas geen groot veld, maar diverse plekken, wel dicht bij elkaar. De camping kent veel voorzieningen. Er is mooi sanitair, een buitenzwembad, veel sportvoorzieningen en horeca in de vorm van o.a. een bistro, snackbar en broodjesservice.

Programma

Kamperen van woensdag/donderdag tot zondag. Wilt u eerder komen of langer blijven? Geen probleem, maar dat moet u zelf regelen en betalen bij de camping.

Woensdag 29 of donderdag 30 mei:

Aankomst op de camping!

Op donderdag zullen de inschrijving en de welkomstborrel plaatsvinden.

Vrijdag 31 mei

Toertocht! Bij de inschrijving op donderdag heeft u reeds de toertocht gekregen. U kunt vertrekken wanneer u wilt. Vertrek echter niet te laat want u staat een prachtige tocht te wachten – volgens de uitzetter – ‘aan de goede kant van de IJssel’. Maak er een mooie dag van en neem de gelegenheid te baat met regelmaat te stoppen om rond te kijken. In de avond wordt er voor de diehards een nachtrit georganiseerd.

Zaterdag 1 juni

De dag kunt u indelen naar eigen inzicht. Bij de receptie van de camping is legio informatie te verkrijgen. Tevens zullen wij u voorzien van een tips en trips flyer over de omgeving.

Om 18.00 uur verwachten wij u terug op de camping voor een gezellige maaltijd, met aansluitend een gezellige avond. In de informatie die u voorafgaand aan het weekend ontvangt zullen wij meer informatie geven over de invulling van deze avond.

Zondag 2 juni

Time flies, zeker als het gezellig is en op zondag zit het er weer op. Helaas tijd om op te breken en richting huis te gaan.

Kosten

De kosten voor dit spektakel bedragen € 70,= euro per volwassene en € 15,= per kind van 4 t/m 12 jaar. Voor kinderen van 0 t/m 3 jaar is deelname gratis.

Wat krijgt u allemaal voor dit bedrag:

  • Drie/vier overnachtingen op de camping, incl. stroom.
  • Een welkomstborrel met hapjes
  • Een maaltijd en een gezellige zaterdagavond!
  • Voor iedereen die het tarief van 70 euro betaald een plastic tas met een T-shirt erin.
  • Eén rallybordje per equipe
  • Een mooie toertocht en nachtrit
  • En .... veel gezelligheid.
  • Wilt u een extra T-shirt, dan kunt u dit voor het bedrag van € 10,= per T-shirt bestellen.

Een extra rallybordje kunt u bestellen voor € 5,= per bordje.

Honden worden toegestaan op de camping en hier worden geen extra kosten voor berekend.

Voor diegene die niet blijven kamperen, maar wel mee willen doen aan alle activiteiten bedraagt het inschrijfgeld: € 35,= per persoon (ook hiervoor geldt 1 T-shirt per volwassene) en € 10,= per persoon van 4-12 jaar.

Wilt u meedoen aan alleen de toertocht, dat kan. Stuur dan een mailtje naar evenementen@dafclub.nl. Deelname aan alleen de toertocht is uiteraard gratis. Wij verzoeken u dan wel om u tussen 09.30-10.00 uur te melden voor inschrijving.

Betaling

Wij willen u verzoeken de kosten voor het kampeerweekend vooraf te voldoen (u krijgt hier geen brief over). Dit heeft te maken met het feit dat alle activiteiten al in vooruit betaald zijn en de organisatie niet met een grote cashflow op de camping wil zitten. U kunt deze kosten, uiterlijk 30 april 2019, overmaken op rekeningnr. IBAN: NL89INGB0005549049 t.n.v. Daf Club Nederland, o.v.v. kampeerweekend en uw lidmaatschapsnummer.

Voor onze buitenlandse deelnemers: IBAN: NL89INGB0005549049 - BIC: INGBNL2A

Vergeet niet uw lidmaatschapsnr. bij de betaling te vermelden!. Hiermee bespaart u onze penningmeester een boel werk. Eenmaal ingeschreven en betaald is uw inschrijving definitief. Restitutie wordt niet verleend en zal alleen plaatsvinden in geval van overmacht, waarbij het bestuur van DCN bepaald.

Een uitgebreide routebeschrijving en verdere relevante informatie krijgt u toegezonden na de sluiting van de inschrijfdatum.

Huuraccomodatie

De camping heeft huuraccommodaties, echter wel in beperkte vorm.

Heeft u hier interesse in, dan kunt u hiervoor zelf contact met de camping opnemen. Reserveren en betalen van huuraccommodatie dient u dus zelf te regelen. Meldt u bij aanmelding wel dat u deelneemt aan het kampeerweekend van DCN. Daarnaast moet u zich uiteraard nog wel bij ons inschrijven voor het kampeerweekend, want wij hebben verder geen bemoeienis met de huuraccommodaties en krijgen hier dus geen bericht over. Wilt u meer informatie stuur dan een mailtje naar evenementen@dafclub.nl.

Inschrijving

De inschrijving is gesloten.

Meer informatie?

Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Marck de Cloet, tel.nr. zie colofon Variomatic of via de mail: evenementen@dafclub.nl.

Wij hopen u in grote getale te mogen ontvangen!

Uw EVC

Startdatum 30-05-2019 0:00
Einddatum 02-06-2019 0:00

Een eerbetoon aan Hub en Wim van Doorne.
In het weekend van 29 en 30 juni 2019 vindt in America een groot DAF evenement plaats. Aanleiding is het feit dat de gemeente Horst aan de Maas dit jaar 800 jaar bestaat. In elk van de kerkdorpen wordt aandacht besteed aan dit heugelijke feit.
Voor America heeft een groep enthousiaste mensen ervoor gekozen de gebroeders Hub en Wim van Doorne (beiden geboren in de gemeente Horst) via een groots DAF festijn in de spotlights te zetten. Wij nodigen jou als DAF liefhebber uit om hierbij aanwezig te zijn. Het belooft een geweldig weekend te worden waarbij we zo veel mogelijk DAF’s naar America willen halen. Wat gaan we allemaal doen?

Zaterdag 29 juni 2019
Toertocht voor alle voertuigen van het merk DAF. Deze toertocht zal je door alle kerkdorpen van de Gemeente Horst aan de Maas voeren en bestrijkt de mooiste plekjes van het Noord-Limburgse landschap. Tijdens de tocht zijn er diverse activiteiten op toepasselijke plaatsen zodat je er een dagvullend programma van kan maken. Uiteraard worden het geboortehuis van zowel Hub als Wim van Doorne niet vergeten en ook de Gebroeders van Doornelaan in Horst wordt aan gedaan.
Op initiatief van enkele bewoners van de Gebroeders van Doornelaan zal op zaterdagmiddag een prachtig kunstwerk onthuld worden ter ere van de broers. “Zonder versnelling vooruit”. Je bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn!

Zondag 30 juni 2019
In America vindt een groot défilé plaats voor het geboortehuis van Hub van Doorne. We willen op deze dag minstens 300 DAF’s van alle typen en formaten in een mooie stoet langs het huis laten trekken waar de wieg stond van één van de grootste industriëlen die Nederland ooit heeft gekend.
Het defilé zal worden afgenomen door een groot aantal speciale genodigden, waarbij onder andere de nazaten van Hub en Wim van Doorne, de directie van DAF Trucks N.V., het DAF Museum en prominenten uit het bedrijfsleven. Dit alles onder toeziend oog van plaatselijke en landelijke media.
De opening van het defilé zal worden verricht door een zeer bekend en prominent iemand. Wie dat zal zijn houden we voor nu nog even geheim....
Ook DAF Trucks N.V. en het DAF Museum hebben hun medewerking aan dit evenement toegezegd. Tijdens het defilé zullen enkele zeer speciale voertuigen meerijden! Voertuigen die je normaal nooit meer in actie zult zien. Na het defilé door America volgt een korte route van zo’n 30 kilometer. Iedereen in de gemeente Horst aan de Maas is geïnformeerd dus we verwachten zeer veel bekijks voor jou en je DAF!
Uniek en nooit eerder vertoond in Nederland is dat een stuk weg van 7 kilometer (tussen America en Griendtsveen) volledig is afgesloten voor overige verkeer en die dag alleen open is voor voertuigen van het merk DAF. Het stuk weg was ook de route die de jonge Hub van Doorne elke dag liep tussen zijn latere woonplaats Griendtsveen en America. In 1901 verhuisde de familie van Doorne namelijk naar Griendtsveen. Jonge Hub ging in America naar de lagere school terwijl vader van Doorne in America de smederij aanhield tot 1911. Gedurende deze speciale dag zullen wij dit stuk weg uitsluitend openstellen voor de geesteskinderen van Hub.
Langs de route tussen America en Griendtsveen ligt het Peelmuseum.
Tijdens het totale weekend is er een expositie over DAF in het Peelmuseum te America en in het gemeenschapshuis te Griendtsveen. Hier worden foto’s, films, attributen, folders en posters getoond. Tevens is in Griendtsveen een maquette van het dorp te zien uit de periode rond 1910, de jaren waarin Hub en Wim van Doorne opgroeiden. Bij het Peelmuseum wordt een aantal oude DAF-auto’s tentoongesteld, in samenwerking met het DAF museum te Eindhoven.
Naast dit alles is een lied gemaakt onder de titel “Hub en Hay”, Hub van Doorne (auto’s) en Hay Peeters (klokkenmaker). Het lied gaat over de “voortgang van auto en tandwiel”, een symbolische verwijzing. Het is geschreven en gezongen door de in America geboren en getogen Jack Poels, frontman van Rowwen Hèze, Nederlands bekendste dialectband. Er is een videoclip van gemaakt welke hier te zien is.
Inschrijven
Een uniek DAF weekend dat je niet mag missen! Wij hopen dat je erbij bent!
Voor dit unieke evenement hebben we diverse opties voor je:
• Deelname aan de toertocht op zaterdag met mogelijkheid tot diverse activiteiten
• Deelname aan het defilé op zondag met speciale route en activiteiten
Deelname aan de toertocht en het defilé is geheel gratis!
Bij inschrijving vragen wij je alleen € 1,- administratiekosten vanwege de kosten van het ticketprogramma. Bij deelname ontvang je de noodzakelijke routeboekjes en een prachtig rallybordje!
Verder bieden we je de mogelijkheid om op een speciale DAF camping te overnachten. Evenemententerrein D’n Umswing in Kronenberg (vlakbij America) zal gedurende het gehele weekend omgetoverd worden tot een campingterrein waar alle soorten en maten DAF’s mogen staan.
Op zaterdagavond is er een speciale barbecue en wordt de avond door een DJ muzikaal opgeluisterd.
De camping is op vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur beschikbaar. Per persoon betaal je het luttele bedrag van € 10,- voor een overnachting, inclusief stroom, een ruime kampeerplek en muzikaal vertier op zaterdagavond.
Voor de barbecue op zaterdagavond zijn losse kaartjes te bestellen. Een professionele cateraar zal voor € 15,- per persoon een uitgebreide barbecue met alles erop en eraan organiseren. Daar hoef je zelf dus niet voor te koken!
Gedurende het gehele weekend zal er catering aanwezig zijn op het kampeerterrein.
Voor de camping zijn er de volgende arrangementen:
• Kampeerticket van vrijdag op zaterdag
• Kampeerticket van zaterdag op zondag
• Kampeerticket vrijdag t/m maandag (laatste overnachting van zondag op maandag GRATIS)
• Separaat BBQ-ticket
Wie mag er meedoen?
Iedereen met een klassieke DAF personenwagen, vrachtwagen, legervoertuig of bus. Kortom: alles waar de naam DAF op staat. Ook DAF aanhangwagens en opleggers zijn van harte welkom, zo lang er maar een DAF als trekkend voertuig voor staat. Voor de personenwagenrijders: ook de Volvo 66 mag meedoen.
Er zullen vanuit DAF Trucks N.V. een aantal trucks uit de huidige LF, CF en XF range meerijden. Particuliere inschrijvingen van moderne DAF Trucks kunnen we helaas niet accepteren.

Nog meer informatie: https://dafweekend.nl Tickets bestellen kan via www.ticketcrew.nl/tickets/daf-weekend Kosten????: al vanaf € 1,00 rijd je mee!

Startdatum 29-06-2019 7:00
Einddatum 30-06-2019 23:00