Kampeerweek Hoog-Sauerland

Uiteraard heeft uw EVC ook dit jaar weer haar pijlen gericht op een weekje kamperen in het buitenland. Na wat rondkijken zijn we beland in het prachtige Sauerland. We hebben een camping gevonden vlak bij het dorpje Meschede. Meschede is een middelgrote gemeente in het hoge Sauerland. De gemeente bestaat uit 52 kernen variërend van steden en dorpen tot gehuchten, met een totaal aantal inwoners van ruim 30.000. Meschede ligt aan weerszijden van de rivier de Ruhr vlakbij de stuwdam in de Henne. In het zuiden grenst de gemeente aan het Rothaargebergte. Het laagste punt van de gemeente ligt op 214 meter en het hoogste punt op 692 meter op de berg Hockenstein. Meschede is via de weg te bereiken over de A46, A44 en B55. Goed bereikbaar dus.

Er is veel te doen in het Sauerland, er zijn mooie wegen om met de Daf over te toeren, vele burchten en kastelen, interessante geschiedenis, stuwdammen, prachtige wandelroutes en ga zo maar door. We zullen tijd te kort komen!

Camping
Camping Hennesee ligt midden in de heuvelachtige regio Sauerland, aan een mooi meer bij het plaatsje Meschede. Naast water vindt u in de omgeving van deze terrassencamping uitgestrekte bossen en veel typisch Duitse plaatsjes. Een heerlijke omgeving om lange wandelingen of fietstochten te maken, lekker langs de oever van het meer te lopen of op een andere manier actief vakantie te vieren met onze Daf.

Op de camping zijn diverse faciliteiten beschikbaar zoals een binnen zwembad en een sauna, een snackbar, een restaurant, een gezamenlijke BBQ plaats, mogelijkheden tot huren fietsen (zelfs E-bikes, reuze handig in het Sauerland), goed sanitair etc.

Uiteraard worden er gedurende deze week een aantal activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een welkomstborrel, een rondleiding, een wandeling, wellicht een BBQ en uiteraard een of twee toertochten. Omdat het vakantie is organiseren we niet elke dag iets en deelname staat u uiteraard vrij. Wel kan het zijn dat u om logistieke en resereringsredenen vooraf moet aangeven of u aan een activiteit deelneemt. Wij zullen u daar dan tijdig over informeren.

De kosten voor het kamperen bedragen ongeveer: € 30,= per nacht (incl.stroom) op basis van 2 personen. Voor een derde persoon komt er € 6,32 per nacht bij.

Een hekel aan kamperen of de kampeerspullen opgeruimd? Geen nood, in het dorpje Meschede (± 9 km van de camping) zijn meerdere hotels en pensions aanwezig. Wilt u dichter bij DCN zitten, dan is er tevens de mogelijkheid tot het huren van een stacaravan op de camping.

De camping heeft 4 en 6-persoons caravans te huur. De kosten hiervoor bedragen:

 • 4 pk; € 548,= voor 7 nachten
 • 6 pk: € 644,= voor 7 nachten.

De Mobile Homes zijn ook per nacht te huur. In dat geval betaalt u resp. € 89,= en € 105,= per nacht + een toeslag voor het gebruikte campinggas.

De optie die wij hadden op de mobile homes is inmiddels verlopen. Mocht u alsnog een mobile home willen huren, dan moet u bij de camping informeren of hier nog mogelijkheden toe zijn.

Praktische zaken:

 • Wij organiseren de reis van zaterdag 02 tot tot zaterdag 09 september 2017. Voor deze dagen zal DAF Club Nederland voor u een plek op de camping reserveren (tenzij u kiest voor een hotel of pension). Inschrijving en betaling van de camping dient u ter plekke zelf te regelen.
 • Wilt u wel mee, maar niet kamperen. Dat kan, in Meschede zijn voldoende hotels en pensions te vinden. Dit dient u zelf te regelen. Een tip! Neem een kampeerstoel mee, zodat u deze kunt gebruiken bij bezoekjes aan de camping.
 • De camping heeft stacaravans in de verhuur. Voor kosten zie het artikel hierboven.
 • DAF Club Nederland biedt een aantal excursies aan. Deelname is niet verplicht, op eigen risico en voor eigen kosten (deze zullen van te voren meegedeeld worden).
  Na de sluiting van de inschrijving krijgt u van ons uitgebreide informatie over de camping en de te rijden route.

Technische/reiszaken:

 • Zorg voor een goede reisverzekering en denk aan uw groene kaart en Europa service van de wegenwacht.
 • Regel een Reis- en kredietbrief. Reist u met aanhanger? Breidt uw brief dan uit met het aanhangersupplement. U raad het vast al, zonder dit supplement wordt uw aanhanger niet meegenomen.
 • Zorg ervoor dat uw auto in goede staat is. Er is geen technische ondersteuning aanwezig.
 • Zorg ervoor dat u een taxatierapport van DAF Club Nederland heeft van uw auto en dat dit rapport aangemeld/goedgekeurd is bij uw verzekering. Zonder taxatierapport zal de ANWB uw DAF niet repatriëren.
 • Een campingvignet is niet verplicht, maar kan soms handig zijn.

Financiële zaken:
Inschrijfgeld: € 35,= per auto/equipe met 1 bestuurder en 1 bijrijder. Vanaf de 3e bijrijder wordt € 10,= per persoon berekend.Het inschrijfgeld kunt u ter plekke betalen.
U krijgt hiervoor in ieder geval en wellicht nog meer!: per deelnemer een t-shirt, per equipe een rallybordje, welkomstborrel en een routeboek c.q. informatie over de omgeving

Opgave:
U kunt zich via het inschrijfformulier achter in de Variomatic of via het inschrijfformulier op de website. Inschrijftermijn voor een kampeerplaats sluit op 15 augustus 2017.

Heeft u nog vragen?:
Stuur dan een mail naar evenementen@dafclub.nl

Kortom:
Heeft u zin in een een weekje kamperen bij de buren, geeft u zich dan op voor deze reis in 2017 !

Uw organiserend comité
Saskia Hamstra en Alice van Iersel

De inschrijving is gesloten

Details

Startdatum 02-09-2017 0:00
Einddatum 09-09-2017 0:00
Prijs per persoon €35,00