Toertocht

Winterrally 2018, Hanzestad en meer!

Wist u dat de Hanzesteden in Nederland een lange geschiedenis kennen? Al in de dertiende eeuw traden de eerste Nederlandse steden toe tot het Hanzeverbond, aanvankelijk een samenwerkingsverband van kooplieden en vanaf 1356 een verbond van steden. Dit netwerk van samenwerkende steden, ook wel Hanze genoemd, strekte zich uit over Duitsland, Nederland, België, de Baltische Staten, Noorwegen en Polen. Er werd druk gehandeld in producten als zout, granen, vis, hout, wijn en bier en het vervoer ging groot en deels over water. De steden groeiden en bloeiden en raakten verfraaid met koopmanshuizen, opslagplaatsen en tal van andere prachtige gebouwen. In 1862 kwam er echter een einde aan de Hanze. Tegenwoordig is de erfenis van de Hanze nog steeds goed waar te nemen in de voormalige Hanzesteden.

Graag willen wij u tijdens de winterrally 2018 kennis laten maken met onder andere een aantal van deze Hanzesteden. Maar....er is meer! Dus laat u verrassen en meevoeren door weer een fantastisch gedeelte in Nederland waarbij er op zaterdag tevens een bezoek wordt gebracht aan een fraaie classic cars collectie.

Wanneer: de winterrally 2018 zal plaatsvinden in het eerste weekend van maart op zaterdag 3 en zondag 4 maart 2018. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om maar één dag mee te rijden.

Overnachting: de EVC heeft kunnen regelen dat we in een heus Landgoedhotel kunnen overnachten. Het hotel is gelegen op een historisch landgoed te midden van een schitterende omgeving tussen de IJsselvallei en de Veluwe in. Uw Daf kan kosteloos bij het hotel geparkeerd worden. Vanuit het hotel kan er een prachtige wandeling van ongeveer een kwartier over het landgoed gemaakt worden maar als u lekker even wilt bijkletsen dan is het ook goed toeven in de bar van het hotel. Verder kunnen mensen die overnachten gratis gebruik maken van het verwarmde zwembad en de sauna. Het gehele hotel is rolstoelvriendelijk.

In het hotel kunnen we met ons allen gezellig dineren. Het hotel biedt ons evt. een drie gangendiner aan van € 29,50 (driegangendiner kind €14,75) excl. consumpties, maar er kan ook gewoon à la carte gegeten worden. U kunt ter plaatse besluiten wat u wenst. Het enige wat het hotel graag wil weten is het aantal personen wat deelneemt aan het diner zodat ze een plek voor ons kunnen reserveren. Wilt u meedoen aan het diner dit dan graag aangeven op het inschrijffomulier. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om heerlijk uit eten te gaan in de nabije omgeving.

Deelnamekosten: de kosten voor deelname zijn inclusief routebeschrijving, rallybordje per equipe en overnachting in een hotelkamer incl. ontbijt. Deelnamekosten: - € 46,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer incl. ontbijt. - Wenst u alleen in een kamer te overnachten dan zijn de deelnamekosten: € 50,= p.p. op basis van een 1-persoonskamer incl. ontbijt. - mocht u alleen zijn dan is er ook de mogelijkheid om op indeling te slapen. Dan deelt u dus de 2-persoonskamer met iemand anders. In dat geval betaalt u het tarief van €46.00 p.p. - Kosten 3e of 4e persoon vanaf 12 jaar op een kamer zijn €32,00 p.p. - Kosten voor een kind 3-12 jaar bedraagt € 27,= p.p. - kinderen 0-3 jaar zijn gratis, babybedje mag meegenomen worden. Indien het hotel voor een babybedje moet zorgen, wordt daar € 15,= voor gerekend. Graag van te voren aangeven.

Wel meerijden/niet overnachten Het is uiteraard ook mogelijk om één of twee dagen mee te rijden en niet te overnachten. I.v.m. de kopieerkosten willen wij u vragen, indien mogelijk, u vooraf op te geven voor de toertocht. Deelname aan alleen de toertocht is gratis. U kunt zich, indien gewenst, wel inschrijven voor het diner in het hotel

Voor mensen die niet blijven slapen is er een mogelijkheid om een rallybordje als herinnering te bestellen. Of, als u blijft slapen en u graag een extra rallybordje wilt hebben. De kosten hiervoor bedragen € 5,= per rallybordje. Als u hier interesse in heeft, dan verzoeken wij u dit van te voren aan te geven middels de inschrijvingsbon in de Variomatic of via de website. Kosten van het rallybordje dienen vooraf betaald te worden aan de Daf Club. Zie verder bij inschrijving. Op de dag zelf zijn er geen extra rallybordjes meer beschikbaar.

De inschrijving is gesloten!

Als u zich ingeschreven heeft en u besluit na sluiting van inschrijving om niet mee te doen, dan bent u wel verplicht tot betaling van de deelnamekosten. Wij maken immers afspraken met de overnachtinglocatie en reserveren hier kamers voor. Dit geldt tevens voor de inschrijving voor het diner. Er wordt namelijk van te voren een stoel voor u gereserveerd.

Zodra startlocatie en starttijden bekend zijn, zullen we deze publiceren op de website. Tevens zullen diegene die zich ingeschreven hebben, na het sluiten van de inschrijving een brief ontvangen met alle benodigde informatie.

Als u nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Saskia Hamstra of Albert Hoving, voor contactgegevens verwijzen wij u naar het colofon van de Variomatic december 2017.

Heel graag tot ziens bij de winterrally 2018, Hanzestad en meer!

De inschrijving is gesloten!

Startdatum 03-03-2018 0:00
Einddatum 04-03-2018 0:00

TULPEN UIT AMSTERDAM, toertocht zondag 15 april

Wie kent dit liedje niet…. We hebben het uiteraard over onze hoofdstad, volgens vele kenners de mooiste stad ter wereld en een stad waar we met onze DAF’s nog gewoon welkom zijn.

U staat een mooie toertocht te wachten die start met een unieke route door Amsterdam. Over de Amsterdamse grachten (ook al zo’n bekend lied), over het Rembrandplein, langs de Amstel,waar het super de luxe Amstelhotel staat, langs theater Carré, de Magere Brug, lde Stopera, langs de Munt, het Rokin op, over de DAM met het paleis, de Bijenkorf, GrandHotel Krasnapolsky en Het Nationaal Monument. Dan verder via het Beursplein langs de St. Nicolaaskerk en de Schreierstoren achter het centraal station om langs het IJ via de Jordaan naar de Oude Westerkerk vlak bij het Anna Frank Huis. Het Leidseplein wordt niet vergeten om door de meest luxe winkelstraat van Nederland met onze DAFFEN te rijden, De PC Hooftstraat naar het museumplein. Dan verlaten we dit prachtige UNESCO werelderfgoed, het Venetië van het Noorden, via de zeehaven langs Schiphol richting de bollenvelden.

De bollenvelden staan er in deze periode op hun mooist bij en bij de plaatselijke zweefvliegclub kunt u voor € 49,- (optioneel) als een vogel geheel geluidloos boven de bollenvelden zweven en genieten. De tocht eindigen we in Hillegom bij een plaatselijke kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij waar wij voor een rondleiding zijn uitgenodigd die om 15.30 uur begint.

Kom kennis maken met dit unieke stuk Nederland met je DAF, in Noord- en Zuid-Holland.

Deelnemen
Wil je deelnemen, meldt je aan via de mail: secretariaat@dafclub.nl. Vermeld tevens of je wilt zweefvliegen (doorgang mits het weer verantwoord is, de kosten zijn voor eigen rekening, inschrijving betekent deelname!) en of u wilt deel nemen aan de gratis rondleiding in de bierbrouwerij. Aan het einde van de rondleiding is er voor iedere equipe een uniek DCN aandenken aan deze dag.

Startlocatie
We starten aan de randweg van Amsterdam om een sightseeing tour door de stad te maken. Verzamelen vanaf 9.00 uur bij Haddock Amsterdam, Marie Baronlaan 19, 1095 MV Amsterdam (navigatie: IJdijk 8. 1095 KM Amsterdam). We starten en raden iedereen aan uiterlijk om 10.30 uur te vertrekken voor de toertocht omdat Amsterdam snel volloopt met toeristen.

Routebeschrijving:
Op de A10, de ring van Amsterdam, neem afslag S114 en komende uit de richting Schiphol links af onder de snelweg door en bij de stoplichten rechts voor het Shell tankstation langs evenwijdig aan de snelweg tot het restaurant.

Komende op de A10 door de Zeeburgertunnel afslag S114, dan bij de stoplichten rechtdoor langs het Shell tankstation evenwijdig aan de snelweg tot het restaurant.

Startdatum 15-04-2018 0:00
Einddatum 15-04-2018 0:00

 

 
 
Startdatum 01-07-2018 0:00
Einddatum 01-07-2018 0:00
Sluitingsdatum 25-06-2018 0:00
Prijs per persoon €25,00

Welkom op de bingo-toertocht,
een uniek experiment om een mooie toertocht te combineren met het spelen van het spel bingo!

De tocht kan, als u bingo moeilijk of niet leuk vindt, ook gewoon als toertocht worden gereden.
U laat de bingoballetjes dan gewoon voor wat ze zijn.

De tocht zal door de kop van Overijssel gaan, maar ook betreden we Drents en een stukje Fries grondgebied.

Waar/ Wanneer?
Noteer in uw agenda: zaterdag 15 september; uw DAF mag dus nog gewoon buiten spelen.
Tijd: u bent welkom vanaf 10 uur, de starttijd is tussen 10.30 en 11.30 uur.

Startpunt: Grand cafe de Koperen Hoogte, tusen Zwolle en Meppel langs de A28.
Lichtmisweg 51
8035 PL Zwolle.

Vanaf Noord:
Neem op de A28 afslag 22 (Nieuwleusen). Ga daarna op T-splitsing links, vervolgens op grote kruising rechtdoor, en gelijk eerste rechts (lichtmisweg).

Vanaf Zuid: Neem afslag 22, Nieuwleusen. Dan links (= Hermelenweg), weer links (Hasselterweg). Vervolgens onder de A28 door weer links en gelijk rechts. Anders rijdt u de snelweg weer op!

Het etablissement is niet lastig te vinden, u ziet het van verre al staan.
Er zijn enkele invalidenparkeerplaatsen aanwezig.

We hopen er een leuk en spannend evenement van te maken,
dus graag tot 15 september!

Marck en Sjaak de Cloet

Startdatum 15-09-2018 0:00
Einddatum 15-09-2018 0:00

Op zaterdag 13 oktober organiseert de EVC voor u een toertocht in Zuid Limburg. We zijn deze dag te gast in het hof van Hulsberg in Hulsberg. Dit plaatsje ligt onder de rook van Valkenburg aan de Geul. De toertocht is ongeveer 80 km lang en loopt door het mooie zuid Limburgse heuvellandschap. De start -en eindlocatie is een hotel met een grote eigen parkeerplaats erbij. Uiteraard is er de mogelijkheid om een overnachting te boeken in dit hotel.

Geef bij de reservering even aan dat je van DAF Club Nederland bent en deelneemt aan de toertocht op 13 oktober. Wil je na de toertocht nog een diner nuttigen dan is hiervoor de mogelijkheid, dit graag bij de inschrijving ’s morgens even doorgeven zodat de kok rekening kan houden met het aantal gasten.

Je bent welkom bij de inschrijftafel vanaf 9.30 uur en het vertrek van de toertocht is uiterlijk 11.00 uur.

Je vind hof van Hulsberg aan het volgende adres:

Hof van Hulsberg
Klimmenerweg 8
6336 AV Hulsberg

https://www.hotelzuidlimburg.nl/nl/
info@hofvanhulsberg.nl
045-4052620

 

Startdatum 13-10-2018 0:00
Einddatum 13-10-2018 0:00