Kaartleesrit rondje Bommelervaart

De inschrijving is gesloten. 

Rondje Bommelerwaard

We gaan met onze DAF weer een kaartleesrit rijden op stafkaarten, de snelheid is niet van belang maar wel het accuraat intekenen en het rijden van de juiste route. Onderweg staan controlebordjes die op een controlekaart moeten worden ingevuld waarmee we kunnen zien of de juiste route is gereden. De route voert voor een belangrijk deel over landelijke wegen en door dorpen in de Bommelerwaard en derhalve zal de gemiddelde snelheid niet hoog liggen. De route is ongeveer 120 km lang en halverwege (na circa 2 uur) is een koffiestop gepland.

De deelnemers die nog niet eerder een kaartleesrit hebben gereden starten in de toerklasse en voor hen zal voorafgaand aan de rit een korte kaartlees instructie worden verzorgd door de uitzetter.

De sportklasse is voor deelnemers die al (enige) ervaring hebben in het rijden van kaartleesritten. Ook voor deze klasse wordt niet met een tijdschema gereden maar de uitzetter heeft een aantal leuke weggetjes weten te vinden en een aantal listige kaartlees- geintjes. Dus zeker de moeite waard om naar de Bommelerwaard te komen !

De voorlopige planning voor zondag 1 juli 2018:

10.00 uur ontvangst bij de startlocatie Café restaurant Treurenburg in Den Bosch 

10.30 uur kaartlees instructie voor deelnemers toerklasse.

11.00 uur start 1e deelnemer voor traject 1.

13.00 uur een lunchstop van 60 minuten

14.00 uur start 1e deelnemer voor traject 2.

16.00 uur finish

Om circa 17.00 uur prijsuitreiking en afsluiting.

De kosten bedragen € 25,= per deelnemende auto. Hiervoor krijgt men een routeboek met gekleurde stafkaarten, een prachtige route door de Bommelerwaard, een blijvend aandenken aan de rit en een lunch op de pauzeplaats. Voor de beste 3 equipes in ieder klasse zijn er bekers voor bestuurder en navigator te verdienen.

In verband met het aanmaken van het juiste aantal routeboeken is vooraf inschrijven gewenst. Dit kan tot uiterlijk 25 juni 2018. Inschrijven kan door aanmelding via evenementen@dafclub.nl .

Details

Startdatum 01-07-2018 0:00
Einddatum 01-07-2018 0:00
Sluitingsdatum 25-06-2018
Prijs per persoon €25,00