Winterrally 2018, Hanzestad en meer!

Winterrally 2018, Hanzestad en meer!

Wist u dat de Hanzesteden in Nederland een lange geschiedenis kennen? Al in de dertiende eeuw traden de eerste Nederlandse steden toe tot het Hanzeverbond, aanvankelijk een samenwerkingsverband van kooplieden en vanaf 1356 een verbond van steden. Dit netwerk van samenwerkende steden, ook wel Hanze genoemd, strekte zich uit over Duitsland, Nederland, België, de Baltische Staten, Noorwegen en Polen. Er werd druk gehandeld in producten als zout, granen, vis, hout, wijn en bier en het vervoer ging groot en deels over water. De steden groeiden en bloeiden en raakten verfraaid met koopmanshuizen, opslagplaatsen en tal van andere prachtige gebouwen. In 1862 kwam er echter een einde aan de Hanze. Tegenwoordig is de erfenis van de Hanze nog steeds goed waar te nemen in de voormalige Hanzesteden.

Graag willen wij u tijdens de winterrally 2018 kennis laten maken met onder andere een aantal van deze Hanzesteden. Maar....er is meer! Dus laat u verrassen en meevoeren door weer een fantastisch gedeelte in Nederland waarbij er op zaterdag tevens een bezoek wordt gebracht aan een fraaie classic cars collectie.

Wanneer: de winterrally 2018 zal plaatsvinden in het eerste weekend van maart op zaterdag 3 en zondag 4 maart 2018. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om maar één dag mee te rijden.

Overnachting: de EVC heeft kunnen regelen dat we in een heus Landgoedhotel kunnen overnachten. Het hotel is gelegen op een historisch landgoed te midden van een schitterende omgeving tussen de IJsselvallei en de Veluwe in. Uw Daf kan kosteloos bij het hotel geparkeerd worden. Vanuit het hotel kan er een prachtige wandeling van ongeveer een kwartier over het landgoed gemaakt worden maar als u lekker even wilt bijkletsen dan is het ook goed toeven in de bar van het hotel. Verder kunnen mensen die overnachten gratis gebruik maken van het verwarmde zwembad en de sauna. Het gehele hotel is rolstoelvriendelijk.

In het hotel kunnen we met ons allen gezellig dineren. Het hotel biedt ons evt. een drie gangendiner aan van € 29,50 (driegangendiner kind €14,75) excl. consumpties, maar er kan ook gewoon à la carte gegeten worden. U kunt ter plaatse besluiten wat u wenst. Het enige wat het hotel graag wil weten is het aantal personen wat deelneemt aan het diner zodat ze een plek voor ons kunnen reserveren. Wilt u meedoen aan het diner dit dan graag aangeven op het inschrijffomulier. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om heerlijk uit eten te gaan in de nabije omgeving.

Deelnamekosten: de kosten voor deelname zijn inclusief routebeschrijving, rallybordje per equipe en overnachting in een hotelkamer incl. ontbijt. Deelnamekosten: - € 46,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer incl. ontbijt. - Wenst u alleen in een kamer te overnachten dan zijn de deelnamekosten: € 50,= p.p. op basis van een 1-persoonskamer incl. ontbijt. - mocht u alleen zijn dan is er ook de mogelijkheid om op indeling te slapen. Dan deelt u dus de 2-persoonskamer met iemand anders. In dat geval betaalt u het tarief van €46.00 p.p. - Kosten 3e of 4e persoon vanaf 12 jaar op een kamer zijn €32,00 p.p. - Kosten voor een kind 3-12 jaar bedraagt € 27,= p.p. - kinderen 0-3 jaar zijn gratis, babybedje mag meegenomen worden. Indien het hotel voor een babybedje moet zorgen, wordt daar € 15,= voor gerekend. Graag van te voren aangeven.

Wel meerijden/niet overnachten Het is uiteraard ook mogelijk om één of twee dagen mee te rijden en niet te overnachten. I.v.m. de kopieerkosten willen wij u vragen, indien mogelijk, u vooraf op te geven voor de toertocht. Deelname aan alleen de toertocht is gratis. U kunt zich, indien gewenst, wel inschrijven voor het diner in het hotel

Voor mensen die niet blijven slapen is er een mogelijkheid om een rallybordje als herinnering te bestellen. Of, als u blijft slapen en u graag een extra rallybordje wilt hebben. De kosten hiervoor bedragen € 5,= per rallybordje. Als u hier interesse in heeft, dan verzoeken wij u dit van te voren aan te geven middels de inschrijvingsbon in de Variomatic of via de website. Kosten van het rallybordje dienen vooraf betaald te worden aan de Daf Club. Zie verder bij inschrijving. Op de dag zelf zijn er geen extra rallybordjes meer beschikbaar.

De inschrijving is gesloten!

Als u zich ingeschreven heeft en u besluit na sluiting van inschrijving om niet mee te doen, dan bent u wel verplicht tot betaling van de deelnamekosten. Wij maken immers afspraken met de overnachtinglocatie en reserveren hier kamers voor. Dit geldt tevens voor de inschrijving voor het diner. Er wordt namelijk van te voren een stoel voor u gereserveerd.

Zodra startlocatie en starttijden bekend zijn, zullen we deze publiceren op de website. Tevens zullen diegene die zich ingeschreven hebben, na het sluiten van de inschrijving een brief ontvangen met alle benodigde informatie.

Als u nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Saskia Hamstra of Albert Hoving, voor contactgegevens verwijzen wij u naar het colofon van de Variomatic december 2017.

Heel graag tot ziens bij de winterrally 2018, Hanzestad en meer!

De inschrijving is gesloten!

Details

Startdatum 03-03-2018 0:00
Einddatum 04-03-2018 0:00