Chienie Zijlstra

Beste clubleden,

Vorige week vrijdag (11 september) is Chienie Zijlstra overleden, voor velen binnen de club een hele bekende verschijning. Samen met haar man, Theun, en nog enkele anderen hebben zij de DAF club Nederland opgericht en daar enorm veel werk voor verzet.

Uiteraard wensen wij Theun, de kinderen en familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

In de Variomatic van december zullen we hier nog uitgebreid op terugkomen.

Namens het bestuur,

Pascal School

Enquête FIVA

Als bestuur van Daf Club Nederland vragen we al onze leden de enquete van de FIVA in te vullen, hieronder het verzoek van de FEHAC/FIVA: 

Beste leden,

Inzicht in het actuele gebruik van oldtimers, de financiële- en werkgelegenheidsbijdrage die historische voertuigen leveren aan de economie, daar gaat het om in het sociaal-economisch onderzoek 2020 van de FIVA, de internationale koepelorganisatie van historische voertuig clubs en verenigingen. 

Naast dat het hebben en onderhouden van mobiel erfgoed een geweldige vorm van vrijetijdsbesteding is, leveren al die activiteiten een aanzienlijke omzet en werkgelegenheid op voor restauratiebedrijven, garages, brandstoffenverkoop, verzekeringsbedrijven en taxateurs. Maar ook horecabedrijven en campings profiteren van activiteiten van de eigenaren van oldtimers en hun clubs.

Het sociaal-economisch onderzoek van de FIVA wordt dit jaar in 71 landen gehouden, door middel van een enquête. De resultaten zijn van het grootste belang voor de onderbouwing van de belangenbehartiging van uw en alle andere oldtimer clubs. Landelijk en internationaal. 

Als Federatie van Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) verzoeken wij u daarom om deel te nemen aan dit onderzoek en de enquête online in te vullen. 

Iedere oldtimerliefhebber kan inloggen op www.fiva.org/en/fiva_survey en vervolgens klikken op de Nederlandse vlag voor de Nederlandstalige enquête. Het invullen van de enquête duurt maximaal 15 minuten. De enquête is gebaseerd op het kalenderjaar 2019 en sluit daarmee de verstoring door Corona in 2020 uit.

Bij het invullen wordt de deelnemers gevraagd naar persoonlijke gegevens. Wij hebben de garantie gekregen dat deze informatie onder de strikte privacy-bepalingen van FIVA valt en nooit identificeerbaar zal zijn op persoonsniveau. 

De enquête moet voor 31 oktober worden ingevuld. Op de FIVA-website: fiva.org staat verdere uitleg. Uiteraard zal ook het FEHAC secretariaat graag eventuele vragen beantwoorden via secretariaat@fehac.nl of tel. 085 303 46 51. 

Wij rekenen op uw medewerking en zien uit naar een geweldig resultaat in de vorm van een massaal ingevulde enquête. 

Dit is ook in uw belang, want de FEHAC en de FIVA kunnen met de resultaten van dit onderzoek uw belangen nog beter behartigen.

Sleutel en diagnosedag Veldhoven op 26 september 2020

Op zaterdag 26 september 2020 willen we weer een sleuteldag organiseren in Veldhoven. Om alles veilig te laten verlopen zullen we de RIVM richtlijnen volgen en ons ook strikt houden aan de richtlijnen die het gastbedrijf heeft opgesteld. Mede hierdoor is de dag alleen opengesteld voor leden die komen sleutelen of en diagnose willen laten uitvoeren en zal het niet mogelijk zijn om de dag als toeschouwer bij te wonen.

Alleen bij voldoende belangstelling zal de dag doorgang vinden.

Je kunt je opgeven via techniek@dafclub.nl onder vermelding van naam, lidmaatschapsnummer en werkzaamheden die je wilt uitvoeren. 

Bestuursupdate Corona 10 juli 2020

Bestuursupdate Corona 10 juli 2020

Zoals jullie weten had het bestuur al besloten om alle jubileumactiviteiten tot en met 31 juli a.s. af te gelasten en door te schuiven naar het volgend jaar. De nog geplande evenementen na 31 juli staan op blz. 3 van de laatste, goed gevulde, Variomatic vermeld. We gaan nog onderzoeken of en zo ja onder welke voorwaarden, de introductiedag in oktober en een evenement in november, doorgang kunnen vinden. Natuurlijk staat vooral in deze tijd de gezondheid van onze leden en onze vrijwilligers - van jullie dus- daarbij steeds voorop. Zodra er een besluit is genomen, worden jullie via de website, onze social media en/of de Variomatic geïnformeerd.

Over onze deelname aan de Flowerdome Classics Eelde die voor eind november staat gepland, wachten we de berichten van die organisatie af.

Wat naast de Variomatic en de webshop wel gewoon doorgaat is de Weekcursus sleutelen in Overloon die door Autosleutelcursus.nl van 1 tot en met 7 augustus wordt georganiseerd. En met in achtneming van de RIVM regels, is ook het magazijn geopend op de aangegeven dagen en heeft deze aantrekkelijke Summersale aanbiedingen (zie bladzijde 3 en de blauwe katern in V 159).

Over de Variomatic gesproken: we willen de volgende net zo goed gevuld krijgen als de laatste. Dus kom op met jullie verhalen en foto’s! Deze kan je tot 22 augustus a.s. insturen en worden “met open armen” ontvangen bij redactie@dafclub.nl.

Blijf gezond!

 

Uitslag huiskamer oefenrit Rondje Moergestel 2020

Uitslag huiskamer oefenrit Rondje Moergestel 2020

Pos

Naam

Lidnr DCN

Aantal fout

Inleverdatum

1

Arno van der Schoot

7756

1

16-6-2020

2

Frank Moonen

7937

2

8-6-2020

3

Willem Geuzebroek

7936

2

17-6-2020

4

Han Rikhof

7172

3

14-6-2020

5

Piet Saan

8033

3

27-6-2020

6

Hennie Zuidwijk

318

6

16-6-2020

7

Etienne de Plecker

6931

9

17-6-2020

8

Pieter Spuij

2719

11

28-6-2020

Komende Variomatics

Geen evenementen en bijna geen clubactiviteiten! Nog meer dan anders heeft de redactie van de Variomatic daarom jullie verhalen en foto’s nodig.

Dus stuur van jouw Daf of Volvo een foto met een korte beschrijving van een leuke gebeurtenis of van de extra aandacht die hij in deze bijzondere tijd krijgt naar redactie@dafclub.nl. Doe het! En graag vóór 25 mei a.s..

Bedankt namens de redactiecommissie en alle andere clubleden.

Herstart open magazijndagen vanaf zaterdag 2 mei

Het onderdelenmagazijn is de volgende zaterdagen weer open van 10.00 tot 15.00 uur: zaterdag 2 mei, zaterdag 16 mei, zaterdag 30 mei, zaterdag 6 juni, zaterdag 20 juni, zaterdag 4 juli en zaterdag 18 juli. Je bent welkom op de Spaarpot 26 te Geldrop. De verkoopruimte is aangepast i.v.m. de coronacrisis (met o.a. plexiglas schotten, een extra pinapparaat en ontsmettingsmiddelen). We ontvangen maximaal 2 klanten in de verkoopruimte en er is een tweede wachtruimte ingericht, ook aangepast aan de “1,5 meter-situatie”.   
 
Je kunt uiteraard ook onderdelen blijven bestellen via de webshop (www.dcnwebshop.nl) of door je wensen te mailen naar magazijn@dafclub.nl en deze laten opsturen. Dat is wel zo makkelijk.
 
Met vriendelijke groet
Het magazijnteam

Rondje Strijbeek 2020, huiskamer (oefen) kaartleesrit

Omdat we voorlopig nog geen buitenactiviteiten kunnen organiseren hierbij een kaartlees puzzeltje voor de liefhebbers. Een goede oefening voor het echte werk zodra het weer mag.

Je kunt heel makkelijk en gratis en voor niks deelnemen als je lid bent van de Daf Club Nederland.

Ga naar de website van DCN en log in met je lidmaatschapsnummer, daarna kun je bij de rubriek “Rally- en rittensport” de wedstrijdkaart, het reglement en de kaartlegenda downloaden.

Je kunt de kaart het makkelijkst printen zodat je “ op papier “ kunt werken.

Als je het reglement hebt gelezen kun je beginnen met het intekenen van de route, van start naar pijl 1 t/m punt/pijl 19 en vervolgens naar de finish.

Noteer de letters ( alleen die rechts van de weg staan ! ) die je bent tegengekomen langs de route die je hebt ingetekend in de vakjes onderaan het kaartfragment ( niet alle vakjes hoeven vol !) .

Vul je naam, lidmaatschapsnummer en e mail adres in en maak een foto van je oplossing en stuur die naar techniek@dafclub.nl

Je kunt ook de oplossing en je gegevens in een mail sturen als je geen foto kunt/wilt maken.

Tot eind april 2020 kun je inzenden. Daarna komt de uitslag en de uitleg op de website te staan.

Heel veel plezier !

Janhein de Rooij