Onderdelenvoorziening is dé kernactiviteit van DAF Club Nederland. Dit om de auto's van de leden van DAF Club Nederland rijdend te houden. Hiervoor heeft DAF Club Nederland een groot onderdelenmagazijn in Geldrop (bij Eindhoven). In het onderdelenmagazijn vindt u ruim 13.000 verschillende onderdelen voor uw DAF of Volvo met CVT. Van bouten en moeren tot plaatwerk, onderdelen voor uw motor en Variomatic, werkplaats- en onderdelenboeken en gereedschap. Het onderdelenmagazijn van DAF Club Nederland wordt gerund door vrijwilligers. De opbrengsten worden gebruikt voor de aanschaf en aanmaak van nieuwe onderdelen.

Hoe kom ik aan onderdelen?
uitlaten1.jpg

1) Breng een bezoek aan het onderdelenmagazijn in Geldrop

Het onderdelenmagazijn is 2 zaterdagen in de maand open van 10.00 tot 15.00 uur (in principe de 1e en 3e zaterdag van de maand, Klik HIER voor de exacte data van de open magazijndagen). Het adres van het magazijn is Spaarpot 26 te Geldrop. U kunt contact opnemen met de magazijnmeester via telefoon en e-mail.

Contact Magazijnmeester DCN Ton Keijner

2) Makkelijk en snel bestellen via de Webwinkel

Voor een groot aantal standaard onderdelen kunt u gebruik maken van de webwinkel via www.dcnwebshop.nl. Na betaling hebt u de onderdelen binnen 3 werkdagen in huis.

3) Bestellen via e-mail of telefoon

De onderdelen die niet via de webwinkel worden geleverd, kunt u bij het DAF Club Nederland onderdelenmagazijn bestellen en laten opsturen. Dit kan telefonisch of per e-mail (Contact magazijn).

Wij verzoeken u de volgende informatie op te geven: kenteken, bouwjaar en chassistype, lidnummer én uw telefoonnummer. U krijgt vervolgens een offerte/factuur. Soms kost een vraag meer uitzoekwerk, dat laten wij dan uiteraard weten. Als u de onderdelen wilt bestellen, betaalt u het geoffreerde bedrag onder vermelding van het factuurnummer op rekening ING NL85INGB0004908630 t.n.v. DAF Club Nederland te Veldhoven. Als het bedrag binnen is, wordt het pakket verstuurd via PostNL. U krijgt het trackingnummer, waarmee u de verzending kan volgen.

Het verzenden van een pakket met barcode kost € 6,15 tot 30 kg met een maximale afmeting van 100x70x58 cm. Een zwaarder of groter pakket kost € 8,60 tot 31,50 kg met een maximale afmeting van 175x78x58 cm. De verzendkosten maken al deel uit van de factuur. Naar postbussen worden géén pakketten verstuurd.

Voor bestellingen naar het buitenland gelden andere tarieven. Voor EU- landen geldt een tarief tussen € 8,25 en € 23,50 per pakket tot 30 kg. Buiten de EU in Europa geldt een tarief gebaseerd op een basisbedrag van € 18,84 vermeerderd met € 1,63 per kilo. Buiten Europa geldt een basisbedrag van € 20,40 vermeerderd met € 3,90 per kilo. De verzendkosten maken ook hier al deel uit van de factuur.

Niet alle onderdelen kunnen worden verstuurd, zoals te grote of te breekbare onderdelen als ruiten. Voor koplampen en andere kwetsbare onderdelen wordt € 2,45 extra berekend

Spelregels kopen in het onderdelenmagazijn

Het onderdelenmagazijn is toegankelijk voor leden van DAF Club Nederland. Wordt daarom lid van DAF Club Nederland! Op deze website leest u hoe u lid kunt worden. Wij willen de soms schaarse onderdelen ook echt terecht te laten komen bij onze leden die een auto hebben, waarvoor deze onderdelen bedoeld zijn. Daarom kunt u alleen passende aantallen onderdelen kopen voor uw eigen, bij DAF Club Nederland, geregistreerde auto’s. Dit geldt ook voor de onderdelen die in de aanbieding zijn. De bij DAF Club Nederland geregistreerde auto’s vindt u terug op uw lidmaatschapskaart. Wijzigingen graag doorgeven aan het secretariaat via het contactformulier.

Bij aankopen in het magazijn kunnen wij naar uw lidmaatschapskaart vragen.

Statiegeldartikelen, het hoe en waarom

Op sommige artikelen wordt statiegeld berekend, variërend tussen de € 10 en € 250,-. Het statiegeld dat u betaalt, krijgt u terug als u het oude artikel binnen 1 jaar inlevert onder overlegging van de originele rekening van het onderdelenmagazijn. Deze oude onderdelen worden vervolgens weer gereviseerd. Zo houden wij uw DAF (of Volvo met CVT) rijdend en uw hobby betaalbaar!

De oude onderdelen ontvangen wij graag compleet, schoon en gemonteerd terug. Het onderdeel moet nog wel redelijkerwijze gereviseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een drukgroep/plaat mag de onderplaat/veerplaat niet gescheurd zijn.

Het magazijn krijgt vaak de vraag: ik heb thuis een heleboel gebruikte onderdelen liggen. Als ik die inlever zonder meteen een nieuw onderdeel te kopen, krijg ik dan al vast de statiegeldvergoeding? Nee, maar u kunt wel een bewijs krijgen dat u al één of meer statiegeldartikelen heeft ingeleverd. Als u later dan hetzelfde onderdeel nieuw aanschaft, hoeft u op vertoon van dat bewijs (een soort tegoedbon dus) geen statiegeld te betalen. U heeft immers al een gebruikt onderdeel ingeleverd! En die "tegoedbon" blijft ook na 1 jaar geldig.

Onderdeelprijzen t.b.v. afhandeling schades

Bij het afhandelen van schades wordt er  door de reparateur een schadebegroting opgesteld voor de expert van de verzekeraar. DAF Club Nederland kan voor u een opgave van de prijzen van de benodigde onderdelen verzorgen. Er wordt hiervoor een factuur op lidnummer/naam gemaakt, toegespitst op uw auto en schade. Met deze factuur kan de expert een juist schaderapport voor u opmaken. Omdat dit een tijdrovende klus is, wordt er voor deze factuur € 100,- bij vooruitbetaling gevraagd. Koopt u vervolgens de betreffende onderdelen voor 50% of meer van de factuurprijs bij het onderdelenmagazijn van DAF Club Nederland, dan krijgt u € 75,- teruggestort; koopt u alle gefactureerde onderdelen bij DAF Club Nederland, dan krijgt u de volledige € 100,- terug.

Adres & Contact

Contact Magazijnmeester DCN Ton Keijner

Stichting Onderdelen Voorziening D.C.N.

Het onderdelenmagazijn is ondergebracht in de Stichting Onderdelenvoorziening D.C.N.